Először 1969-ben jelent meg Európában Cora nevet viselő áruház, azóta a kiváló minőséget képviselő áruházaival a Cora fontos kereskedelmi hálózattá alakult. A Cora 79 áruházat teremtett a világban és folyamatosan épülnek az újabbnál újabbak. A Cora jelen van Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban, Romániában, Guadeloupe-, Martinique szigetén és Magyarországon.
Magyarországi üzlethálózat, nyitás időpontja
- Cora Törökbálint 1997. május 8.
- Cora Budakalász 1998. június 4.
- Cora Fót 1999. augusztus 25.
- Cora Szeged 1999. november 4.
- Cora Miskolc 2000. október 25.
- Cora Debrecen 2002. október 24.
- Cora Szolnok 2004. május 18.
Magyarországon a Cora áruházláncot a Magyar Hipermarket Kft. üzemelteti franchise rendszerben.
Jelszavaink
Széles választék
Előnyös árak
Kimagasló minőség
Folyamatosan bővülő szolgáltatások
Kellemes környezet
Családi programok
Tevékenységünket a törökbálinti építkezéssel kezdtük, s ezzel egy időben megkezdtük a munkaerő toborzását is. 1996 januárjától kezdve fiatal kollegáink franciaországi képzésen vettek részt, ahol is a névhasználati jogot adó Cora megismertette velük a francia áruházakban alkalmazott legkorszerűbb kereskedelemi technikákat.
Az 1996-os esztendő a magyar fogyasztók igényeinek felmérésével, a beszállítókkal való kapcsolatok kiépítésével és az alkalmazottak felvételével telt.
1997. május 8-án 10 órakor Törökbálinton megnyílt első hipermarketünk. Ezt követően, terveinknek megfelelően 1998. június 4-én nyílt meg második áruházunk Budakalász mellett.
Budapest vonzáskörzetében nyitottuk meg harmadik áruházunkat is Fóton 1999-ben, amely akkoriban Közép-Európa legnagyobb hipermarketje volt. Ezt követte ugyanebben az évben első vidéki áruházunk, a szegedi Cora. 2000-ben Miskolcon nyílt meg ötödik áruházunk, majd 2002-ben Debrecenben a hatodik és 2004 májusában megnyitottuk hetedik hipermarketünket, a szolnoki Corát.
Hipermarketeink átlag 12400 négyzetméter eladótérrel és áruházankánt 550 alkalmazottal várják a vásárlókat.
A Magyar Hipermarket KFT. beszerzési tevékenységét a Provera
- az Alfa, Cora, Match és Profi üzletláncok közös beszerzési központja -
végzi.
A Cora áruházak többet jelentenek egy egyszerű bevásárlóközpontnál, ahol a vásárlók a mindennapi bevásárlást intézik. Olyan hipermarketeket hoztunk létre, amelyek a legkülönfélébb igényeket is képesek kielégíteni. A Cora igazi ereje abban rejlik, hogy minőségi termékeinkkel, előnyös árainkkal, egyedi szolgáltatásainkkal hosszútávú, „baráti“ kapcsolatra törekszünk vásárlóinkkal. Így elmondhatjuk, hogy a Cora törzsvásárlóinak száma napról napra gyarapszik.
Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink és szolgáltatásaink minőségére, ezért a magyarországi hipermarket piacon elsőként vezettük be a HACCP élelmiszer-biztonsági rendszert, ami garantálja, hogy kifogástalan minőségű és frissességű termékeket kínálunk áruházainkban.
A magasabb színvonalú komplex szolgáltatás, a szervezettebb és szabályozottabb munkavégzés érdekében folyamatosan vezetjük be áruházainkban az ISO 9001:2000-es minőségirányítási nemzetközi szabványt.
A kényelmes vásárlás feltételeinek megteremtése céljából folyamatosan bővítjük szolgáltatásainkat. Ma már nemcsak az ingyenes Cora buszjárat, gyermekmegörző, kölyök-klub, büfé, étterem, kávézó, bankjegykiadó automata, pénzváltó, üvegvisszaváltó, ingyenes internet használat, tortarendelés, a műszaki termékekre vonatkozó nyugalom szerződése, de a Cora vásárlókártya, Cora privát kölcsön, Cora áruhitel, vegytisztító, gyógyszertár, postahivatal sőt okmányiroda is vásárlóink rendelkezésére áll.
Hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél több olyan programot szervezzünk, amelyen a család minden tagja örömmel vesz részt. A gyermekeket a Cora egész éven át színes programokkal várja: a farsang, a húsvét, a gyereknap és a karácsony hagyományosan a gyerekeké. Hipermarketeinkben rendszeresen rendezünk kézműves foglalkozásokat és bábműsorokat, a bátrabbak pedig rajz- és sportversenyen vagy színjátszó fesztiválon próbálhatják ki magukat.
Vásárlóink igényeinek figyelembevételével folyamatosan fejlődünk és fejlesztünk, mert számunkra a vásárlók elégedettsége a legfontosabb.
A Cora áruházak egyedülálló sajtválasztékkal büszkélkedhetnek.
Jól képzett és gyakorlott munkatársak segítik a vásárlókat eligazodni a számos
országból érkezett sokféle sajt között.
300-féle sajtunk 11 országból érkezik: nálunk a görög feta, a francia
camembert, a holland edami, a dán kéksajt, az olasz mozzarella csomagolva és kimérve
is kapható.
Csak francia sajtból több mint 50 fajta közül választhatnak vásárlóink.
Szakértelmünk, hűtési és tárolási technológiánk garantálja, hogy a Cora
áruházakban vásárolt sajt megőrzi eredeti zamatát.
Érdekességek a sajtok történetéből
Roquefort
Ezt a nagy hagyományokkal rendelkező, nyers juhtejből készült kékpenészes
sajtot eredetileg a dél-franciaországi Roquefort városka környékének
barlangjaiban készítették.
A néphagyomány szerint körülbelül kétezer évvel ezelőtt véletlenül találta fel
egy feledékeny, szerelmes pásztorfiú, aki sajtból és kenyérből álló ebédjét
reggel egy közeli barlangba tette. Majd megpillantott egy szépségesen szép
leányt, nyomába eredt teljesen elfeledkezve ebédjéről. Amikor néhány nap múlva
visszatért a barlangban felejtett ételért, azon egy zöldes színű penészréteg
telepedett meg, amely a sajt belsejébe is beszivárgott. Attól kezdve a
pásztorok ebbe a barlangba hordták sajtjaikat érlelni, amelyek mellé egy darab
rozskenyeret is tettek, hogy ezáltal felgyorsítsák a penészréteg kialakulását.
Szintén a sajthoz fűződő legenda szerint már Nagy Károlynak is a kedvenc sajtja
volt. 1411-ben ő írta alá azt a rendeletet, amelynek értelmében Roquefort
városka lakói jogosultak az azonos nevű sajt érlelésére.
Bár a tej ma már származhat más vidékről is, az
érlelés mind a mai napig ugyanazokban a barlangokban történik, mint
évszázadokon keresztül. Az eredmény egy egészen különleges zamatú, érettségi
fokától függően fűszeres vagy pikáns ízű sajt, amelynek zsírtartalma legalább
52%.
A Roquefort nélkülözhetetlen alkotóeleme mindenfajta sajttálnak. Alkalmas
mártások ízesítésére, kínálhatjuk előételként kenyérfalatkákon, használhatjuk
saláták vagy pikáns hasék készítéséhez. Desszertként friss körtegerezdekkel is
fogyaszthatjuk.
Morbier
A Morbier sajt egy - a közepén található széncsíknak köszönhetően azonnal
felismerhető - tehéntejből előállított, jellegzetes francia sajt. Évszázadokkal
ezelőtt úgy készítették, hogy az este megmaradt aludttejet hamuval fedték be,
hogy megvédjék a rovaroktól, majd másnap erre a hamurétegre újabb réteg friss
sajt került. Ez a ma már csak díszítő elemként használt, növényi hamuból
készült fekete csík ennek a hagyománynak állít emléket.
Mivel egy nem túl erős ízű sajt, ajánljuk az új ízeket kereső, de „óvatos”
ínyenceknek.
Általában friss, ropogós kenyérre, vagy forró burgonyára olvasztva, fehérbor
kíséretében fogyasztják.
Bleu d'Auvergne
A legenda szerint egy parasztlegénynek támadt az az ötlete, hogy a sajttörethez
hozzáadja azt a penészgombát, amelyet egy rozskenyérdarabon vett észre. Érés közben
tűvel megszurkálta a sajtot, így alakult ki belsejében a kékeszöld erezet, a
sajtnak pedig különleges aromája lett.
Érlelése részben még hagyományos módon, barlangokban történik legalább egy
hónapig. Kérge vöröses narancsszínű, sajttésztája szilárd és rugalmas,
ugyanakkor nedves és krémes, egyenletesen elszórt szürkéskék penészfoltokkal és
erekkel, erőteljes, pikáns ízzel. Mikor az érett sajt belseje kezd összeesni,
ízei fokozottabbá, fűszeresebbé válnak.
Testes vörösborral és rozskenyérrel fogyasztva igazi csemege.
Gorgonzola
A kékpenészes sajtok olasz klasszikusa, ma egyike a világ legismertebb
sajtjainak. Nevét a hasonnevű észak-olasz városkáról kapta, amelynek határában
régen a hegyekből a síkságra vándorló tehenek legeltek. A legenda szerint ezt a
sajtféleséget egy lombard vendéglősnek köszönhetjük, aki néhány enyhén
megpenészedett lágysajt-darabot kínált a ház specialitásaként a vendégeknek,
akik el voltak tőle ragadtatva. Így született meg a nemespenésszel érlelt sajt.
Ma már igen sok változatban létezik. Egyedülálló ízét és aromáját annak az
összjátéknak köszönheti, amely a belső kékpenész és a kérgen található
erőteljes rúzsbevonat között jön létre.
A Gorgonzola fekete olajbogyóval fogyasztva kedvelt előétel Lombardiában.
Leveles salátákhoz dióbéllel szervírozzák. Zsályával és fokhagymával
összekeverve ciabatta kenyérre kenik.
Raclette
A Raclette egyike a legnagyobb hagyományokkal rendelkező svájci sajtoknak. A
pásztorok már a középkortól fogva a baráti körben elfogyasztott Raclette-től
kaptak új erőre. A hagyomány szerint a kerék alakú, félbevágott sajtot a
tűzhely elé téve a nyílt tűzön megolvasztották. Mikor a sajt felülete hólyagosodni
kezdett, egy kaparókéssel a felszínét lekapargatták, forró sült vagy főtt
burgonyával és ecetes uborkával fogyasztották. Neve is a francia
"racler" szóból származik, melynek jelentése: lekaparni, levakarni.
Napjainkban az Alpok Svájcban húzódó északi völgyeiben fekvő
parasztgazdaságokban készítik pasztőrözött tejből. Érlelési ideje legalább 60
nap. Íze kissé savanykás, fűszeres.
Kísérőjeként száraz fehérbort ajánlunk.
Brie de Meaux
A Párizstól délkeletre fekvő Ile de France az otthona a klasszikus Brie de
Meaux-nak.
Az 1814-15-ös bécsi kongresszus küldötteinek kínálták először desszertként, és
a sajt sikerén felbuzdulva ezt követően egész Európában utánozni kezdték.
Nyers tejből kézműves módon állítják elő és kizárólag száraz sótömbbel sózzák.
A minőség egyik, ha nem legfontosabb tényezője a sajt lassú, pincékben -
meghatározott hőmérsékleten és páratartalom mellett - történő érlelése. Ezzel
az eljárással a sajt megőrzi a tej jellegzetességeit - a termőföld, a növények
és a dús füvek zamatát. Roséval vagy könnyű fűszeres vörösborral és friss,
ropogósSajtok
A borok és a pezsgők a Cora hipermarketek számára többet jelentenek, mint csupán egy termékcsoportot a sok közül. A bor- és pezsgokultúra Magyarországon és Franciaországban egyaránt kiemelkedoen gazdag, így érthető, hogy a Cora miért szentel különös figyelmet ennek a két italnak.
Borkínálatunkban az 500 különböző magyar termék mellett 150 külföldi bor is
szerepel, széles választékot biztosítva ezzel a borkultúra iránt érdeklődőknek.
A Cora borválasztékának különlegessége, hogy Magyarország mind a 22
borvidékének borai jelen vannak az áruházak polcain. Olyan neves borászoktól
válogathatnak vásárlóink, mint Bock, Gere Attila, Gere Tamás, Tiffán Ede,
Polgár Zoltán, a Mayer, Jekl, Vylyan vagy Günzer pincészet Villányból.
Szekszárdot a Takler, Heimann és Vesztergombi nevek fémjelezhetik. Az egri
borvidék kimagasló borait a Gál, Vincze, Pók, Thummerer vagy a Simon pincék
jelenítik meg többek között.
Tokajhegyalja történelmi borvidékéről az egyszerűbb 3 puttonyos Aszútól, az
Aszúeszenciáig minden variáció megtalálható, de természetesen számtalan
Furmint, Hárslevelű vagy Muskotály várja a borkedvelőket. A Balaton környéki
borvidékekről Szeremley, Figula, Légli, Salánki borokkal is találkozhat az
érdeklődő.
Az eligazodást, valamint választást megkönnyíti a tájegységenkénti elrendezés.
A külföldi borok közül természetesen a francia borok választéka a legszélesebb, de ezen kívül olasz, spanyol, portugál, görög, olasz, izraeli, chilei, amerikai és ausztrál borok is vásárolhatók nálunk.
Pezsgokínálatunk több mint 100 féle pezsgobol áll. A kedvelt hazai márkák mellett olyan különlegességek is megtalálhatóak, mint a Mumm, a Veuve Clicquot, Ruinart, Laurent Perrier, vagy Moët&Chandon.
Egyedi tervezéssel kialakított, különlegesen szép borosztályainkon rendszeresen
szervezünk borkóstolókat. Legközelebb reméljük Önt is vendégül láthatjuk.
Célunk, hogy a magyar vásárlók a Cora áruházakban megismerjék a különleges halfajtákat, hal különlegességeket és megkedveljék az új ízeket.
Képzett halárusaink állnak a vásárlók rendelkezésére, akik tanácsokat adnak az egyes tengeri halfajták legjobb elkészítési módjáról is.
Ultra friss haláru beszerzésére törekszünk, aminek köszönhetően a legjobb
minőséget kínáljuk az országban. Tengeri halaink hetente több alkalommal
Franciaországból érkeznek.
Édesvízi halainkat az ország leghíresebb halgazdaságaiból szerezzük be.
Naponta átlagosan 40 fajta halat árusítunk, amelyeknek nagyobb hányada a
tengeri hal és a "tenger gyümölcsei".
Nálunk a vásárlók megtalálják a nagy méretu akár 50kg súlyú tengeri halakat is
mint például a cápát és a kardhalat, ugyanúgy mint más tengeri halakat: a makrélát,
durbincsot, nyelvhalat, tengeri sügért vagy szardiniát.
Egyedülálló választékunknak és szolgáltatásunknak köszönhetően egyre több vásárló keresi fel a halas osztályt és büszkén állíthatjuk, hogy aki ínyencségre vágyik, valamelyik magyarországi Cora áruházat keresi fel.
• Minden áruházunkban megtalálható hal kínálatunk
TENG.PISZTRÁNGFILÉ
LAZACFILÉ
LAZACSZELET
AFRIKAI H.SZELET
NYÚZOTT AF.HAR.FILÉ
AMÚRFILÉ
PONTYSZELET
BUSASZELET
PONTYFILÉ
BUSAFILÉ
AFRIKAI HARCSAFILÉ
AMÚRSZELET
NYÚZOTT LAZACFILÉ
PONTY
BUSA TÖRZS.
MAKRÉLA
NIL. SÜGÉR FILÉ
AMANDA
TINTAHAL
FEKETE TOKEHALFILÉ
TENGERI ANGOLNAFILÉ
HERING
OSZTRIGA
FŐTT GARNÉLARÁK 40/60
PERRARD HALLEVES
LAZAC 2/3
FŐTT GARNÉLA 100 120
LEPÉNYHAL
KOKTÉLGARNÉLA+SZÓSZ
FEKETE KAGYLÓ EDO
FŐTT GARNÉLARÁK 10/20
FRISS PISZTRÁNG
FÜSTÖLT PISZTRÁNG
FÜSTÖLT MAKRÉLA
FÜSTÖLT HERING FILÉ
FÜSTÖLT MAKRÉLA FILÉ 150G
TISZTÍTOTT EGÉSZ AFRIKAI HARCS
NYÚZOTT AFR.HARCSAT.
AFRIKAI HARCSATÖRZS
• Budapesti áruházainkban kaphatók ill vidéki áruházainkban megrendelhetők továbbá a következő különlegesságek:
MENYHALFILÉ
BISMARCK HERING LÉDIG
SÁRGA TOKEHAL
TENGERI SÜLLŐ
POLIP
TARISZNYARÁK
FÉSUKAGYLÓ
SÁRGA TOKEHALFILÉ
TŐKEHALFILÉ
MENYHAL
LAPOSHALFILÉ
RÁJA USZONYOK
LANGUSZTÍN
TINTAHALKARIKA
CÁPA FILÉ
VÖRÖS TONHAL FILÉ
KIRÁLYDURBICS
SZARDÍNIA FILÉ
FOTT RÁKHÚS
SIMA LEPÉNYHAL
FÜSTÖLT SZEL.NORV.LAZAC 20DKG
HOMÁR
Osztriga és kagyló
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 2 perc
Hozzávalók: 8 osztriga, 8 kagyló, tartármártás
Tartármártás: 1 evőkanál majonézhez adjon 1 evőkanál apróra vágott csemege uborkát, 1 evőkanál apróra vágott petrezselymet és 1 evőkanál citromlét.
A panírozáshoz: verjen fel egy tojást egy evőkanál olajjal, sóval és borssal. Öblítse le és szárítsa meg az osztrigákat és a kagylókat. Forgassa lisztbe, mártsa tojásba és forgassa meg zsemlemorzsában. Süsse ki olajban és itassa le a zsiradékot. Tálalja tartár mártással.
Az osztriga az étkezés elején, tehát a leves előtt kap szerepet. Amennyiben az osztrigát előételként tálalják, nagy tál tenger gyümölcseivel együtt kerül asztalra, akkor is először az osztrigát fogyasztják el. Vagy csak egy fél citrom kinyomott levével ízesítve, vagy pedig Vinaigrette mártással, esetleg ecetes hagymakarikákkal és vajas krutonokkal (formázott pirítós kenyér) fogyasztják. A frissen őrölt bors még ízletesebbé teheti a rágás nélkül lenyelendő finomságot. Készítik melegen is, nagyon kevés hőhatással, rövid főzéssel, illetve pirítással, ez esetben (főleg Provence-ban) fokhagymás, paradicsomos raguval tálalják. Osztrigát érdemes étteremben vagy tengerparton megízlelni először, de nagyobb bevásárlóközpontokban is hozzájuthatunk. Vásárlásnál vigyázzunk az illatra, színre, és arra, hogy a kagylók zártak legyenek. Nyáron, az ikrarakás után soványabbak és szárazabbak, ilyenkor nem árusítják, legfeljebb konzervként.
A hozzá illő ital: száraz fehérbor (chablis) vagy élénkebb ízü vörösbor (bandol), ha fogadásnál szolgálják fel, akkor extra száraz pezsgő. Az osztrigának magas a jódtartalma, számos nyomelem és vitamin is található benne.
Rácponty
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 2 perc
Hozzávalók:
80 dkg filézett pontyszelet
80 dkg hámozott, főtt burgonya
25 dkg zöldségpaprika
10 dkg paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
3 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 teáskanál piros főszerpaprika
1 mokkáskanál törött fehér bors
ízlés szerint só
Előkészítése: a füstölt szalonnát nagyon vékony, hosszú csíkokra vágom. Felét kis serpenyőben megsütöm, majd a kisült szalonnazsírral kikenek egy tüzálló tálat vagy tepsit, és belekarikázom a főtt burgonyát. Megsózom, és a szalonnaörcöt rászóróm. A halszeletek mindkét oldalát sóval, borssal füszerezem, sürün beirdalom (milliméterenként mélyen bevágom), majd lisztbe mártom. A zöldpaprikát meg a paradicsomot is felszeletelem, a hagymát apróra vágom. A tejfölt összekeverem pirospaprikával és egy teáskanálnyi liszttel.
Elkészítése: a burgonyára sorban ráfektetem a lisztes halszeleteket. A vágatokba belenyomkodom a nyers füstöltszalonna csíkokat, majd a halat beborítom paradicsomkarikával, hagymával és zöldpaprikaszelettel. Megsózom, és a tejföllel meglocsolom. Előmelegített, közepesen meleg sütőben fedetlenül addig sütöm, amíg a teteje meg nem pirul.
Áruházainkban kizárólag egészséges, ízletes és frissen szedett termékeket kínálunk. Célunk, hogy vásárlóinknak a lehető legnagyobb választékot nyújtsuk, s felfedeztessük velük azon gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek fogyasztása még újdonságot jelenthet számukra.
Gyümölcspultjainkon megtalálható akár a papaya, a kókuszdió, a licsi, vagy a mangó. A jól ismert zöldségeken kívül avokádó, édeskömény, endívia és más különleges salátaféleség is vásárolható nálunk.Tájékoztatjuk a vásárlókat a termék származási helyéről, minőségi kategóriájáról és a fajtájáról.
A vásárlóknak árban és minőségben is választási lehetőséget biztosítunk, több kategória és több ár között választhatnak.
Specialitasok
Húsosztályunk több mint 300 féle terméket kínál vásárlóinknak. A hipermarket láncok közül a Cora sorakoztatja fel a szárnyas-, sertés- és marhatermékek legnagyobb választékát. Kínálunk bárányt és nyúlhúst, vadat , friss galambot és fürjet is..
Pultjainkon a különlegesen fűszerezett konyhakész baromfi-, és hústermékek, valamint a nagy népszerűségnek örvendő barbecue ízesítésű termékek is megtalálhatóak, amelyeket szakképzett munkatársaink helyben fűszereznek, pácolnak és tálcáznak vásárlóink részére.
Jelentős hírnévre tettek szert fűszeres termékeink is, melyeket szakképzett munkatársaink helyben fűszereznek, pácolnak és tálcáznak vevőink részére.
Ízelítőül néhány jelenleg forgalomban lévő specialitásunk:
Ebbe a termékcsaládba kizárólag olyan magyar eredetű termékeket választottunk, amelyek a hagyományos magyar ízvilágot képviselik.
A húsok közül kiemeljük a mangalicát, amelyet nemcsak páratlan íze, hanem az egészségre kifejtett jótékony hatása miatt is ajánlunk.
A szárnyasok kínálatát egyre több szabad tartású baromfi színesíti: kacsa, liba, csirke, fogoly, galamb és gyöngytyúk.
Termékismertetőkkel és a hagyományos elkészítési módok bemutatásával is segítjük vásárlóinka
A Cora kínálata kenyérfélékből és pékárukból a francia és magyar gasztronómiai kultúra hagyományait ötvözi.
Helyben, frissen készített több mint 20 féle ízesítésű és fajtájú kenyér, magvas péksütemények és omlós sütemények mellett hamisítatlan francia croissant-ok és baguette-ek várják a vásárlókat. Árukészletünket a rostdús reform és bio termékek tovább gazdagítják.
Népszerű cukrászataink több mint 40 féle süteményt, sokféle fánkot,
tiramisut és egyedi Cora receptek alapján készülő gyümölcs- és krémtortákat
kínálnak.
Tortákat rendelésre is készítünk, sőt a debreceni Cora vásárlói exkluzív
szolgáltatásunkat is igénybe vehetik: "torta nyomtatónk" segítségével
gyermekük arcképe díszítheti a születésnapi tortát.
Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy áruházainkból vásárlóinkhoz csak kiváló minőségű termékek kerüljenek. 2001. májusában, Magyarországon elsőként vezettük be a HACCP rendszert amely az élelmiszerek higiénikus előállítását garantálja. Ezzel a rendszerrel biztosítjuk, hogy kizárólag többször ellenőrzött, biztonsággal fogyasztható termékek kerüljenek a polcokra. A HACCP rendszer nemcsak kimutatja azokat a veszélyeket, amelyek az élelmiszerek előállítása során felmerülhetnek, hanem egyben azok ellenőrzését is elvégzi. A rendszer az áru átvételétől a csomagoláson át a pultra helyezésig a gyártás teljes folyamatára kiterjed.
Ismerjék meg ezt a rendszert pékségünk példáján keresztül.
Az áruházakban készített termékek alapanyagai folyamatos ellenőrzés alatt állnak, a fejlett technológia kizárja az esetleges szennyeződéseket. A pékségek számára szállított liszt 95%-a ömlesztett formában érkezik, amelyet korszerű, zárt légátfúvásos rendszerű liszttartályokban tárolunk.
Ezt követően a liszt zárt rendszeren keresztül kerül a dagasztócsészékbe. Szakembereink az alapanyagokat szigorú mérések alapján porciózzák, és áruházainkban még a csapvíz is bevizsgálás alá kerül.
A Cora hipermarketekben működő pékségek a legkorszerűbb tésztakészítési eljárásokat alkalmazzák. Termékeink csak természetes alapanyagokat tartalmaznak, így fogyasztásuk minden szempontból biztonságos és egészséges.
A kilós kenyereket egy erre a célra speciálisan kialakított ún. emeletes kemencében sütik. A kisebb tömegű termékek sütése forgó kemencében történik.
A Cora áruházakban minden pékárut becsomagolunk. A csomagolóanyagot gondosan választjuk ki, a csomagolásokon pedig minden fontos információt megtalálnak vásárlóink.
A HACCP rendszerben mindenkinek megvan a saját részfeladata, amelyért felelősséggel tartozik. Dolgozóink az általuk elvégzett munkát aláírásukkal igazolják, így az áruátvételtől a készítésen át a termék értékesítéséig figyelemmel kísérhető a minőség.
A késztermékek eladótérbe történő kihelyezése előtt megtörténik az utolsó minőség-ellenőrzés. Munkatársaink csak a kiváló minoségű, hibátlan termékeket teszik ki a polcokra, számunkra ugyanis az a legfontosabb, hogy termékeinkkel vásárlóink messzemenőkig elégedettek legyenek.
A magasabb színvonalú komplex szolgáltatás, a szervezettebb és szabályozottabb munkavégzés, a hatékonyság növelése, a vásárlók minőségi termékekkel való ellátásának folyamatos biztosítása érdekében a magyarországi CORA áruházak egymást követően tesznek szert az ISO 9001:2000 szabványminősítésre. A fóti, a miskolci és a budakalászi áruház is ennek a minőségbiztosítási rendszernek az alapján működik.
Az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási szabvány bevezetésének előnye, hogy minden munkafolyamat áttekinthető és az eljárások és folyamatleírások révén szabályozottá vált. Elkészültek a munkautasítások és szabályzatok, megnövekedett a személyes felelősség. A jól működő rendszer növeli a vállalat hatékonyságát, elősegíti a minőségi termékek előállítását és a minőségi szolgáltatás nyújtását.
Az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer újabb előrelépést jelent az egyre magasabb színvonalú komplex kiszolgálás terén, hiszen a Cora áruházakban nagy hangsúlyt fektetünk a vásárlói megelégedettségre, többek között a vásárlói reklamációk begyűjtésével és havi értékelésével. Az összefoglalások továbbgondolása révén olyan helyesbítő és megelőző intézkedések születnek, melyek a vásárlók érdekeit szolgálják.
A Cora számára kiemelkedően fontos a környezetvédelem, a környezet iránti
felelősségtudat.
Csaknem minden áruházunkban megvalósítottuk a szelektív hulladékgyűjtést.
A parkolókban elhelyezett gyűjtőszigetek, gyűjtőedények lehetőséget
biztosítanak vásárlóinknak arra, hogy fajtánként külön-külön szabaduljanak meg
a háztartásban felhalmozódott hulladékoktól.
Az összegyűlt hulladék elszállításra, majd legnagyobb részük a feldolgozó
üzemekben újrahasznosításra kerül. Újrapapír, üveg, fém vagy ruházati alapanyag
lesz belőle.
A Cora alapító tagja az ÖKO-PANNON Közhasznú Társaságnak.
Ez a legjelentősebb magyarországi nonprofit szervezet, amely a kibocsátók, a begyűjtők és az újrahasznosító üzemek közötti együttműködést biztosítja. A Magyarországon szelektíven gyűjtött hulladék legnagyobb része az ÖKO-PANNON rendszerén keresztül kerül feldolgozásra, újrahasznosításra.
Vásárlóinkkal közösen gondoskodunk a környezet számára fokozott veszélyt jelentő elemek és akkumulátorok összegyűjtéséről. Az áruházainkban elhelyezett gyűjtőedényekből partnereink a szigorú előírásoknak megfelelően szállítják ezeket a hulladékokat a feldolgozó, illetve megsemmisítő üzemekbe.
2005. augusztusa óta, új készülék vásárlása esetén díjtalanul visszavesszük vásárlóinktól a feleslegessé vált háztartási gépeket és készülékeket. Partnereinkkel közösen gondoskodunk arról, hogy ezek a berendezések a környezetkímélő rendszerben működő feldolgozó és újrahasznosító üzemekbe kerüljenek.